Wat kan ik voor jou als mantelzorger doen?

Elke zorgsituatie is uniek. Dus ook jouw specifieke situatie als mantelzorger voor jouw naaste. Het zorglandschap is helaas erg ingewikkeld. Het is een doolhof als je hierin niet bekend bent. Sommige procedures zijn ondoorzichtig. 

Daarnaast roept iedere fase van mantelzorg weer nieuwe vragen op rond regelwerk en zorgtaken. Uw mantelzorgmakelaar Friesland helpt bij het regelen van zaken die de zorglast verminderen. Jij als mantelzorger houdt zelf de regie.

Hulp vragen is geen falen

Wat fijn dat jij de stap hebt gezet om hulp te zoeken. Het contact met Uw mantelzorgmakelaar Friesland is laagdrempelig. Je kunt via het contactformulier jouw hulpvraag alvast naar mij toesturen. Als het nodig is, kunnen we in een telefoongesprek verder ingaan op jouw hulpvraag. We bepalen samen met welke informatie jij het meest geholpen bent. Dit gesprek van 15 minuten is gratis en vrijblijvend. 

Weet dat zorgverzekeraars via de aanvullende zorgverzekering de mogelijkheid aanbieden om de inzet van Uw mantelzorgmakelaar Friesland te vergoeden: in een budget of ureninzet.

Het scheelt voor een druk bezette mantelzorger als jij veel tijd als een professional met je meekijkt en jou snel door de ingewikkelde procedures heen kan loodsen. Uw mantelzorgmakelaar Friesland biedt hiervoor verschillende consulten aan. Je kunt kiezen uit:

A. INZICHT IN ZORGLANDSCHAP

Krijg antwoord op vragen zoals:

  • welke zorgloketten zijn er?
  • hoe kun jij de zorg regelen voor jouw naaste?
  • hoe kun jij voor jezelf als mantelzorger een adempauze inlassen? 

Om jou op weg te helpen, leg ik uit hoe de zorgwetten zijn ingedeeld. Bij welk loket vraag je zorg aan en hoe wordt deze zorg gefinancierd? 

De mantelzorgmakelaar kijkt over de domeinen heen. Is de ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) niet meer voldoende, dan kan Uw mantelzorgmakelaar Friesland jou ook inzicht geven hoe een traject in de Wet Langdurige Zorg (WLZ) kan worden opgestart. 

Na analyse van jouw hulpvraag, breng ik in kaart waar de knelpunten liggen. Op deze manier heb je een goede basis van waaruit jij zelf verder aan de slag kunt. Dit gesprek duurt 1 uur en kan prima via een Teams overleg. Als je liever persoonlijk wilt afspreken, dan kan dit natuurlijk ook. 

B. ONDERSTEUNEN OF OVERNEMEN VAN REGELTAKEN

Soms is de hulpvraag uitgebreider. Of kom je tot de conclusie dat uitzoekwerk of regeltaken jou te veel tijd en energie kosten. Wil je dit uit handen geven, dan biedt Uw mantelzorgmakelaar Friesland uitkomst. Je ontvangt een offerte voor de te besteden uren, zodat jij weet waar je aan toe bent. Als jouw zorgverzekeraar mijn inzet vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoedt, dan kunnen we direct verder aan de slag.

  • In een vervolggesprek (telefonisch of via schermverbinding) bekijken we de knelpunten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en inkomen tot wet- en regelgeving en verzekeringen. 
  • Wat moet er allemaal gebeuren en wat moet hiervoor allemaal geregeld worden? Met welke zorgaanbieders of instanties moeten we contact zoeken? Jij ontvangt hiervan een overzicht. Dit geeft jou als mantelzorger een helder beeld van de mogelijkheden en daarmee een gevoel van perspectief. 
  • Ook kan ik helpen met bijvoorbeeld het invullen van formulieren, het aanvragen van indicaties voor WMO of Wet Langdurige zorg. Het aanvragen van extra hulp of zorg behoort ook tot de mogelijkheden. Niet alleen voor jouw naaste, maar ook voor jou als mantelzorger. We gaan samen op zoek naar vervangende mantelzorg, zodat jij even niet hoeft te zorgen. Denk ook aan de inzet van huishoudelijke hulp of begeleiding thuis. We focussen op ondersteuning waar jij als mantelzorger als eerste mee geholpen bent. Jij houdt hierin zelf de regie.                                       

C. WERK & MANTELZORG 

Ben jij een werkende mantelzorger en heb je het gevoel dat de combinatie werk en mantelzorgtaken jou te veel wordt? Samen kunnen we bekijken of zorgverlof voor jou een uitkomst biedt. Is een meer structurele oplossing nodig, dan kunnen we met jouw werkgever zoeken naar maatwerkoplossingen. Alles om ervoor te zorgen, dat werk en privé weer in balans zijn.  


    "Uw mantelzorgmakelaar Friesland biedt professionele ondersteuning en werkt vanuit waardering en begrip voor mantelzorgers." 

Uw mantelzorgmakelaar Friesland
Met aandacht voor jouw welzijn
E-mailen
Bellen
Map
Info