Wat kan ik voor jou als mantelzorger doen?

Elke zorgsituatie is uniek. Dus ook jouw specifieke situatie als mantelzorger voor jouw naaste. Het zorglandschap is een doolhof als je hierin niet bekend bent. Sommige procedures zijn ondoorzichtig. Uw mantelzorgmakelaar Friesland helpt bij het regelen van zaken die jouw zorglast verminderen. 

Hulp vragen is geen falen

Het contact met Uw mantelzorgmakelaar Friesland is laagdrempelig. Je kunt via het contactformulier jouw hulpvraag alvast naar ons toesturen. Als het nodig is, kunnen we in een telefoongesprek verder ingaan op jouw hulpvraag. We bepalen samen met welke informatie jij het meest geholpen bent. Dit gesprek van 15 minuten is gratis en vrijblijvend. 

Het scheelt voor een druk bezette mantelzorger veel tijd als een professional meekijkt en op overzichtelijke wijze de ingewikkelde zorgprocedures uitlegt. Uw mantelzorgmakelaar Friesland  biedt hiervoor verschillende mogelijkheden:

A. INZICHT GEVEN IN HET ZORGLANDSCHAP

Krijg antwoord op vragen zoals:

  • welke zorgloketten zijn er?
  • hoe en waar kun jij de zorg regelen voor jouw naaste?
  • hoe kun jij voor jezelf als mantelzorger ondersteuning regelen? 

Na analyse van jouw hulpvraag, brengen we in kaart waar de knelpunten liggen. Op deze manier heb je een goede basis van waaruit jij zelf verder aan de slag kunt. Dit gesprek duurt 75 minuten en kan digitaal via een Teams overleg. Als je liever persoonlijk wilt afspreken, dan kan dit natuurlijk ook. 

B. ONDERSTEUNEN OF OVERNEMEN VAN REGELTAKEN

Kom je tot de conclusie dat uitzoekwerk of regeltaken jou te veel tijd en energie kosten? Wil je dit uit handen geven? Dan biedt Uw mantelzorgmakelaar Friesland uitkomst. We bespreken vooraf de te besteden uren, zodat jij weet waar je aan toe bent. 

  • Wat moet er allemaal gebeuren en wat moet hiervoor geregeld worden? Jij ontvangt hiervan een overzicht. Dit geeft jou als mantelzorger een helder beeld van de mogelijkheden en daarmee een gevoel van perspectief. 
  • We kunnen direct aan de slag met bijv. het invullen van aanvraagformulieren voor zorgindicaties. We focussen ook op ondersteuning waar jij als mantelzorger als eerste mee geholpen bent. Zo kun jij op adem komen.                                    

C. WERK & MANTELZORG 

Ben jij een werkende mantelzorger en heb je het gevoel dat de combinatie werk en mantelzorgtaken jou te veel wordt? Samen bekijken we waar er mogelijkheden liggen om jou te ontzorgen. Alles om ervoor te zorgen, dat werk, zorgtaken en privé weer in balans zijn. We kunnen jouw werkgever vragen om hierin mee te denken. Dit kan via een persoonlijk gesprek of het geven van een incompany workshop 'balans in werk & mantelzorg'. 


    "Uw mantelzorgmakelaar Friesland biedt professionele ondersteuning en werkt vanuit waardering en begrip voor mantelzorgers." 

Uw mantelzorgmakelaar Friesland
Met aandacht voor jouw welzijn
E-mailen
Bellen
Map
Info