Lieve mantelzorger,

Welkom op mijn website. Mijn naam is Esther Kuijpers-Schwartz en ik ben mijn eigen praktijk gestart als Uw mantelzorgmakelaar Friesland.

In Nederland zorgen vijf miljoen mensen voor een naaste. Meer dan 800.000 mantelzorgers doen dit meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden. Op de werkvloer combineert 1 op de 4 medewerkers werk met zorgtaken. Het vinden van evenwicht tussen privé, werk en zorgtaken is niet altijd eenvoudig. Herken jij deze situatie? Een mantelzorgmakelaar kan jou hierbij helpen. Bijvoorbeeld door tijdelijk regeltaken rond de zorg van jou over te nemen. 

Heb jij het idee dat jij in jouw zorgsituatie de zorg niet meer overziet of hierin vastloopt? Dan is het fijn als een specialist met jou meekijkt.

Om de zorg voor jouw naaste te organiseren, moet je soms veel regelen. Dit kost tijd, vooral als je daarnaast een drukke agenda hebt. Hoe vind je de weg door alle regels en mogelijkheden? Hoe houd je alle bordjes in de lucht en hoe plan je momenten in voor jezelf om weer op te laden? Een groeiend beroep op jou als mantelzorger ontneemt je vaak de tijd om op zoek te gaan naar antwoorden op vragen, zoals:

 - Waar vind ik het juiste zorgloket?
 - Hoe vraag ik zorg aan?
 - Hoe las ik voor mijzelf als mantelzorger een adempauze in? 

Het gaat in een zorgsituatie niet alleen om de regels. Het gaat met name om jouw welzijn om het mantelzorgen te kunnen volhouden.  

Mantelzorgmakelaar als onafhankelijk dienstverlener 

Als onafhankelijk dienstverlener geef ik heldere informatie over het aanvragen van zorg en ondersteun ik mantelzorgers bij regeltaken rond de zorg. Op een overzichtelijke wijze leg ik uit hoe het zorglandschap is ingericht en welke zorgloketten er zijn. Ik analyseer de zorgsituatie van de mantelzorger en breng knelpunten in kaart. Op basis van deze objectieve informatie beslis jij als mantelzorger welke kant je op wilt.

Ervaringsdeskundige

Zelf ben ik jarenlang mantelzorger geweest voor mijn ouders. Als ervaringsdeskundige weet ik dat je flink belast kunt worden door een zorgtaak. Mijn mantelzorgtaken hebben mij geïnspireerd om de HBO opleiding tot Mantelzorgmakelaar te volgen. Vanuit deze opleiding ben ik goed bekend geraakt met het zorglandschap en de ingewikkelde wet- en regelgeving rond de zorg.

Kwaliteitsregister

Ik ben geregistreerd bij de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM). De BMZM ziet toe op de kwaliteit van de beroepspraktijk. Ook behartigt de BMZM de belangen van de mantelzorgmakelaars als HBO-geschoolde zorgprofessionals.

Als geregistreerd mantelzorgmakelaar ben ik tevens opgenomen in het Beroepsregister van Registerplein. Deze registratie zorgt voor een belangrijke waarborg van de kwaliteit van mijn dienstverlening.  

 

"Uw mantelzorgmakelaar Friesland luistert en gaat aan de slag."

  

Lid van

MantelzorgNL
BMZM_paint
Registerplein-Utrecht_logo-XS

 

Uw mantelzorgmakelaar Friesland
Met aandacht voor jouw welzijn
E-mailen
Bellen
Map
Info